top of page

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage ook wel klassieke massage is een therapeutische massage die bekend is door zijn ontspannende en rustgevende werking op lichaam en geest.

Ontspanningsmassage is een rustige, zachte massage, die gericht is op het tot rust brengen van lichaam en geest. Het lichaam kan ervaren hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn en het contact met jezelf wordt hersteld.

Dieptemassage

Dieptemassage is een diepwerkende vorm van spier- en bindweefselmassage, die de bloedsomloop verbetert, het bindweefsel versoepelt en de afvalstoffen van de spieren weer goed laat afvoeren. Het lichaam ontspant en de pijn verdwijnt.

Dieptemassage behoort tot de meest intensieve vormen van massage en heeft tegelijkertijd een zeer sterke uitwerking. De dieptemassage geeft ruimte aan gespannen en strakke spieren en heeft een direct resultaat.

Meer over in de blog.

 

Nek Schouder, rug massage

In deze tijd zitten we veel mensen achter de computer, soms veel in de auto. We werken vaak onder hoge prestatieverwachtingen vanonszelf en onze omgeving. Dit kan al snel leiden tot lichamelijke klachten, u kent dat wel, vastzittende schouders, nekpijn, hoofdpijn en lage rugpijn zijn veel gehoorde klachten.

Gespannen schouder- en nekspieren blokkeren de bloed- en energiedoorstroming. Enerzijds zijn veel van de schouder- en rugklachten terug te voeren op gebrek aan beweging, anderzijds kunnen deze klachten teruggevoerd worden op 'vastgeroeste' spieren. Dit heeft zijn weerslag op schouders en/of nek.

U zult onmiddellijk de aangename werking ervaren van deze massagemethode, die gebaseerd is op eenvoudige grepen.

Het is goed om regelmatig te ontspannen en even de druk van de ketel te halen, een rug, schouder, nek massage is fysiek zeer ontspannend en bevordert de geestelijke rust, dit resulteert in een totale balans toesen lichaam en geest.

De rug, schouder, nek en armen massage kan u helpen met als gevolg dat u minder snel risico loopt op lichamelijke klachten.

Sound healing massage

Klankschaal massage (a singing bowl sound massage) 

Een klankschaal massage is een weldaad voor uw lichaam, geest en ziel.

De trillingen van de schalen werken op elke cel in je lichaam. Ik werk met handgemaakte Tibetaanse schalen - één voor elk van de hoofdchakra's. Ze zullen je energiecentra afstemmen zodat je levenskracht vrij kan stromen en het genezend vermogen van je lichaam volledig tot zijn recht komt. Het geluid van de kleinere kommen zal je hersengolven veranderen, zodat je diep kunt ontspannen in een meditatieve staat. Na de sessie voel je je kalm, gecentreerd en verfrist.

Klankschaal massage behandeling is alleen mogelijk voor 90 minuten.

Hot stone massage

Een hotstone behandeling is een gecombineerde vorm van ontspanningsmassage en thermotherapie. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. De thermotherapie kan bestaan uit warme stenen. Over het algemeen wordt het lichaam eerst met handen gemasseerd en daarna met hete stenen. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfstromen beter gaan stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte. Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring. Na legging van de hotstones wordt het lichaam verder los gemasseerd met de warme stenen en olie.

De stenen zijn gemaakt van basalt, een vulkanische steensoort die zeer rijk is aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven. Hoe groter de steen, des te meer warmte deze draagt. De warmte dringt door in het spierweefsel, en de bloedcirculatie zal toenemen.

De stenen die tijdens deze massagevorm worden gebruikt hebben een temperatuur van ongeveer 50 graden.

Tijdens een hotstone massage gebruik ik diverse stenen die verschillend zijn in formaat, vorm, gewicht en structuur. Alle stenen komen uit zee, uit schone gebieden met vulkanen en een hoog energieniveau.

Een behandeling met warme stenen kan pijn- stress verlichtend en ontspannend werken.

Hotstone massage behandeling is alleen mogelijk voor 90 minuten.

ontspanning massage
klankschaalmassage

Soorten massages

@massage in Roosendaal 
Discover your moment

bottom of page